Güncel Haberler

Çalışma saatleri azalıyor mu? Çalışma saatleri değişecek mi? – Türkiye’den son dakika haberleri

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan çalışma saatlerine ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Çalışma saatleri azaltılacak mı? Bu açıklamanın ardından konu araştırılmaya başlandı. Peki çalışma saatleri kısalıyor mu? Çalışma saatleri değişecek mi?

ÇALIŞMA SAATLERİ AZALTILMIŞ MI?

“Çalışma saatleri, ücretler, iş sağlığı ve güvenliği, çalışanların refahı, kadın, çocuk ve genç istihdamı, kayıt dışılık, işsizlik, istihdam ve işgücü piyasası uygulamaları gibi konular gündemimizde önemli yer tutuyor. çalışma koşulları ve çevreye ilişkin tüm mevzuat hükümlerinin uygulanmasını öngörmektedir. “Araştırma, inceleme ve denetim dahil olmak üzere denetim faaliyetleri, bakanlığımıza bağlı iş müfettişleri tarafından yürütülür.”

BİR ÜLKE DAHA HAFTADA 4 GÜN ÇALIŞMA SİSTEMİNE GEÇECEK

Dominik Cumhuriyeti’nde hükümet, gönüllü deneme süresinin bir parçası olarak çalışma saatlerinin 44 saatten 36 saate düşürüleceğini söyledi. Dominik hükümeti pilot projenin Şubat ayında başlayacağını, çalışanların aynı maaşı alacağını ve standart çalışma haftasının Pazartesi’den Perşembe’ye 44 saatten 36 saate düşürüleceğini söyledi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu