Güncel Haberler
Vietnam usulü: MasterChef banh flan tarifi – Son Dakika Gurme Haberleri

Vietnam mutfağıSevgili tatlılarının popüler tatlılarından biri olan Bánh Flan, karamel sosu ve kremsi puding kombinasyonu ile hazırlanan hafif ve lezzetli bir tatlıdır. Fransız kreminin karamelinden esinlenen bu tarif, kahve ile sunulduğunda Vietnam’ın tatlı kültürünü masanıza getiriyor. Kuyu, Vietnam tarzı ile bu tatlı nasıl yapılır? İşte, Masterchef Banch Flan Tarifi …
Malzeme
Karamel için:
- ½ bardak pudra şekeri
- 2 yemek kaşığı su
Puding için:
- 3 Yumurta
- 2 bardak süt
- ¼ bardak şeker
- 1 çay kaşığı vanilya özü
Yapı
- Şekeri ve suyu düşük ateşte küçük bir tencerede çözün, altın renk olduğunda küçük kaselere dökün ve soğumaya bırakın.
- Sütü ısıtın, ancak kaynatmayın. Yumurtaları ve şekeri çırpın, yavaşça sıcak sütü ekleyin. Vanilyayı ekleyin.
- Karamelin üzerine karışımı dökün. Kaseleri su dolu bir tavaya yerleştirin ve 30-35 dakika boyunca 160 ° C’lik bir fırında pişirin.
- Oda sıcaklığında soğutun, ardından buzdolabında en az 2 saat dinlendirin. Servis yaparken kaselerden dönün.