Güncel Haberler

Marine Le Pen, babasının neo-Nazilerle birlikte şarkı söylerken görüntülenmesinin ardından yasal işlem başlatacak

Bu haberin orijinal dili İngilizce idi.

Sosyal medyada dolaşan görüntülerde Jean-Marie Le Pen, evinde aşırı sağcı rock grubu Match Retour’un üyeleriyle birlikte şarkı söylerken görülüyor.

REKLAM

Fransız aşırı sağcı lider Marine Le Pen, Jean-Marie Le Pen’in evinde neo-Nazi bir grupla şarkı söylediği videoların ortaya çıkması üzerine babasını savundu.

Ulusal Cephe’nin uzun süredir lideri olan ve kızı tarafından Ulusal Ralli (RN) olarak yeniden adlandırılan Le Pen (96), kızı ve birkaç çalışanının dahil olduğu devam eden bir zimmete para geçirme davasından muaf tutuldu.

Ancak sosyal medyada dolaşan görüntülerde, evinde aşırı sağcı rock grubu Match Retour’un üyeleriyle birlikte şarkı söylediği görülüyor. Videoda grup üyelerinden biri Hitler Gençliğini yücelten bir tişört giyiyor.

Match Retour grubunun 1980’lerde İngiltere’nin aşırı sağ müzik atmosferinde ortaya çıktığı ve “Blood and Honor” olarak bilinen uluslararası neo-Nazi ağına bağlı olduğu biliniyor. Üyeleri, “Avrupa ırklarının hayatta kalmasını” sağlamak için şiddet eylemleri çağrısında bulunuyor.

2002 başkanlık seçimlerinde ikinci tura çıktığında Fransa’yı ve Avrupa’nın çoğunu dehşete düşüren eski aşırı sağcı liderin, klipte grupla birlikte mutlu bir şekilde şarkı söylediği görülüyor.

Marine Le Pen, babasının zayıflığından ve sözde demanstan yararlandığını söylediği gruba ve grup üyelerini babasının evinde ağırlayanlara karşı yasal işlem başlatacağını söyledi.

Le Pen yaptığı açıklamada, “Jean-Marie Le Pen, Musset’i okuyabiliyor ancak hangi yıl olduğunu bilmiyor olabilir” dedi.

Videoda grup üyeleri, Napolyon’un “Fanchon” şarkısını söylüyor ve yaşlanan lidere, 1997’deki meşhur homofobik yorumlarına gönderme yapan özel olarak yazılmış bir numarayla serenat yapıyor.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu