Güncel Haberler

Dev İngiliz kulübü ülke ekonomisine 10 milyar dolar kazandıracak

Oluşturulma tarihi: 24 Eylül 2024 09:58

Manchester United’ın ünlü stadı Old Trafford’un yenilenmesinin İngiliz ekonomisine yaklaşık 10 milyar dolar kazandırabileceği açıklandı.

class = “medyanet-inline-adv”>

Üç kez Şampiyonlar Ligi kazanan kulüp tarafından yaptırılan ekonomik fizibilite çalışmasına göre, Manchester United’ın Old Trafford stadyumunun ve çevresinin yeniden geliştirilmesi, İngiliz ekonomisine yıllık 7,3 milyar £ (9,7 milyar dolar) gelir sağlayabilir.

United henüz 100.000 koltuklu yeni bir stadyum için 2 milyar £’luk bir plan mı yapacağını yoksa mevcut 74.000 koltuklu Old Trafford’u yeniden geliştirmeyi mi düşündüğünü söylemedi.

Manchester belediye başkanı Andy Burnham, apartman blokları, alışveriş merkezleri ve yeni toplu taşıma istasyonlarından oluşan bir mahallenin yanı sıra stadyumu da yeniden geliştirme hedefini destekledi. Burnham şunları söyledi: “Bu, ülkede gördüğüm en büyük yenileme projesi olabilir. Dünyanın en iyi futbol stadyumu olmasını ve çevresindeki sakinlere fayda sağlamasını umuyoruz.” dedi. Ancak Burnham yaptığı açıklamada projeye kamu parasının aktarılmayacağını söyledi.

class = “medyanet-inline-adv”>

Küresel danışmanlık şirketi Oxford Economics, yenileme projesinin bölgeye yılda 92.000 yeni iş, 17.000’den fazla yeni ev ve 1,8 milyon ekstra ziyaretçi sağlayabileceğini duyurdu.

Proje, bu yılın başlarında kulübün azınlık hissesini satın alan United’ın ortak sahibi İngiliz milyarder Jim Ratcliffe tarafından yürütülüyor.

Her ne kadar Ratcliffe başlangıçta ‘Kuzeyin Wembley’i’ni finanse etmek için hükümetten yardım alabileceğini ima etmiş olsa da, bu olasılık artık göz ardı edilmiş gibi görünüyor. Geçen hafta United, planlar üzerinde çalışması için dünyaca ünlü mimarlık firması Foster + Partners’ı görevlendirdi.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu