Güncel Haberler

MasterChef soğan çorbası nasıl hazırlanır? – Son dakika gastronomi haberleri

MasterChef 2024 düelloları başladı. Her bölümde farklı tariflerin yer aldığı yarışmada dünya lezzetleri de sıklıkla yer alıyor. Eğer bu akşam Fransız soğan çorbası Bunun yapılması talep edildi. Peki MasterChef soğan çorbası nasıl yapılır?

SOĞAN ÇORBASI TARİFİ

Malzemeler

  • 6 büyük soğan (ince dilimlenmiş)
  • 4 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • 1 yemek kaşığı un
  • 8 su bardağı et suyu (veya tavuk suyu)
  • 1 bardak beyaz şarap (isteğe bağlı)
  • 1 defne yaprağı
  • 1 dal taze kekik (veya 1 çay kaşığı kurutulmuş kekik)
  • 1 baget ekmek (dilimlenmiş)
  • 2 su bardağı rendelenmiş Gruyere peyniri (veya parmesan)

Hazırlık

Soğanları karamelize edin:

Geniş bir tencereye tereyağı ve zeytinyağını ekleyin. Orta ateşte ısıtın.

İnce dilimlenmiş soğanları ekleyip karıştırarak pişirin.

Şeker, tuz ve karabiber ekleyin. Soğanlar yumuşayıp kahverengileşene kadar yaklaşık 30-40 dakika pişirin. Soğanların yanmasını önlemek için sık sık karıştırın.

Sarımsak ve un ekleyin:

Ezilmiş sarımsağı ekleyin ve bir dakika daha pişirin.

Unu ekleyin ve karıştırarak 2-3 dakika pişirin. Unun çiğ kokusu kayboluncaya kadar pişirilmesi önemlidir.

Sıvı malzemeleri ekleyin:

Beyaz şarabı ekleyin ve alkolün buharlaşması için birkaç dakika pişirin.

Et suyu veya tavuk suyu, defne yaprağı ve kekiği ekleyin. Kaynatın, ardından ısıyı azaltın ve çorbayı yaklaşık 30 dakika pişirin. Bu süre zarfında çorbanın lezzetleri bir araya gelecektir.

Ekmek ve Peynir Hazırlayın

Bageti dilimleyin ve fırında veya ekmek kızartma makinesinde hafifçe kızartın.

Fırını önceden 200 dereceye ısıtın.

Pişmiş Çorbayı tamamlayın:

Çorbayı fırına dayanıklı kaselere paylaştırın.

Her kaseye bir dilim kızarmış ekmek koyun ve rendelenmiş Gruyère peynirini cömertçe serpin.

Kaseleri fırına yerleştirin ve peynir eriyip altın rengi oluncaya kadar yaklaşık 10 dakika pişirin.

Hizmet

Çorbaları fırından dikkatlice çıkarıp sıcak olarak servis yapın.

İlgili Makaleler

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu